Amenajări grădini și spații verzi


Realizăm amenajări de grădini în Cluj, Sibiu, Londra și Milano

O dată cu avântul sectorului de construcții imobiliare, atât blocuri de locuințe , cât mai ales case individuale, a crescut și preocuparea pentru amenajări de grădini. Acest fapt ne bucură, dar ne și provoacă să găsim soluții adaptate nevoilor și să fim mereu la înalțimea așteptărilor.

Ce ne diferențiază de concurență?

Ne străduim mereu să găsim soluții adecvate nevoilor și bugetului clientului. Diversitatea plantelor, a solurilor și posibilitatea de a programa lucrările în timp permit o flexibilitate mare în proiectarea și amenajarea grădinii. În funcție de bugetul disponibil și de dorințele clientului, încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru spațiul în care urmează să amenajăm grădina.

Deoarece execuția unei lucrări la o distanță considerabilă față de baza de producție implică, costuri suplimentare (transport, cazări, masă ș.a), în general, preferăm să facem amenajări de grădini aproape de Cluj, Sibiu, Londra și Milano, locurile în care avem deschise birouri și puncte de lucru.

Cu toate astea, ocazional realizăm lucrări de amenajări grădini și în alte județe din Transilvania, în București și în toată România. Suntem atrași de provocări, iar clienții avuți până în prezent pot să vă dea referințe și să vedeți că depășim așteptările.

Fiind o companie cu experiență dovedită (portofoliu și afilieri naționale și internaționale) și cu expertiză vastă în amenjări de grădini și curți, prin angajați proprii (peisagiști, ingineri, arhitecți, muncitori calificați ș.a.), având și un parc auto propriu, avem capacitatea de a realiza proiecte complexe de amenajări de grădini și spații verzi, începâând de la proiectare 2D și 3D, execuție, amenajare cu plante din magazinul propriu și din rețeaua proprie de achiziție și distribuție (plante de orice dimenisune, puieți, copaci maturi, rulorui gazon și plante ornamentale), asigurând și servicii de întreținere și mentenanță de spații verzi publice și private.

În continuare, rezentăm pe scurt pașii de urmat în amenajarea unei grădini.

O dată ce ați luat decizia de a vă amenaja grădina, e nevoie să faceți o mică cercetare pe internet (resurse recomandate) și prin publicații de specialitate, pentru a vă forma o idee despre cum vă doriți să arate grădina și mai ales, cum doriți să vă simțiți în grădina dumneavoastră. Și punem accent pe cum vă simțiți, deoarece un efect poate fi obținut prin multe mijloace.

E important să primim de la clienți o estimare reală a bugetului total atunci când facem amenajări de grădini, din faza incipientă, deoarece în baza acelui buget vom face propunerile și planificarea. De asemenea, trebuie să luați în calcul și un buget anual pe care doriți să îl alocați întreținerii li mentenanței grădinii dumneavoastră.

A avea o grădină frumoasă mereu, pe lângă lucrările inițiale, e nevoie mentenanță specializată (tundere gazon la termen conform speciei și zonei climatice, scarificarea gazonului, toaletare arbori, fertilizare, întreținere instalții electrice). Lucrările de înreținere și mentenanță pot fi realizate și în regie proprie, cel puțin o parte din ele, însă cu toate că aparent veți realiza economii dacă le faceți duneavoastră, în realitate necesită timp, spațiu de depozitare pentru scule și utilaje specializate, cercetare amănunțită, intervenția la timp în caz de dăunători sau condiții climatice schimbate drastic, iar toate acestea duc la investiții și bani alocați suplimentar, iar rezultatele nu sunt întodeauna pe măsura așteptărilor.

De aceea, noi recoandăm întreținerea grărdinii de către profesioniști și asigurăm servicii e mentenanță specializată și consultanță.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție online(mail si Chat) sau telefonic

Pentru orice lucrare de construcție e nevoie de un proiect. Astfel, înainte de a pune prima lopată în pământ facem o evaluare a spațiului (măsurători, studiu geotehnic ș.a. în funcție de nevoi), o coralare cu bugetul și așteptările și, în funcție de dimensiunea proiectulu și bugetul alocat, facem un proiect 2D sau 3D, pentru ca dumneavoastră să puteți vizuaiza grădina în format digital și să putem realiza eventualele modificări pe calculator, fiind mult mai ușor li mai ieftin decât în teren.

În secțiunea de portofliu, puteți să vizualizați o parte din proiectele randate 3D pentru clienți. Grădina dumneavoastră poate să fie proiectată 3D înainte de a fi executată.

Tot în etapa de proiectare se stabilesc și speciile de plante, copaci, tipul de gazon, instalarea de lacuri, iazuri și cascade și toate detaliile legate de cum va arăta grădina dumneavoastră.

Amenajarea de grădini este un proces complex și necesită atenție deosebită la detalii, care, ca și în orice proiect, fac diferența și pot să genereze costuri suplimentare în timp. Perseverența și experiența pe care o avem ne fac să fim atenți la detalii la fiecare pas.

În această etapă se realizează efectiv amenajarea grădinii, în ordinea operațiunilor decise în proiect, de la decopertări, lucrări de terasament și umplutură, adăugare de sol fertil și până la transport și amenajare cu plante, arbusști și arbori .

În etapa de execuție, vedeți de la o zi la alta cum grădina dumneavoastră prinde contur și visul se transformă în realitate.

Noi, ca și companie, putem să realizăm amenajări de grădini foarte complexe. Să realizăm stâncării în rădini de câmpie sau câmpii în grădini de munte. Putem construi lacuri cu flora și faună proprie, iazuri sau cascade, care să adauge rafinament și unicitate grădinii dumneavoastră. Imaginația e singurul element care ne-ar putea împiedica să realizăm ceva, norocul e că imaginația e practic nelimitată.

Pentru mai multe informații sau detalii legate de etapa de execuție vă invităm la o discuție privată, axată pe proiectul dumneavoastră.

Ultima etapă în amenajarea grădinii este recepția lucrărilor de către dumneavoastră (beneficiar) și prezentarea modului de funcționare al sistemelor de irigații. De asemenea vă facem turul grădinii și vă prezentăm plantele și condițiile generale de îngrijire, termene de tundere, respectiv necesitatea lucrărilor speciale de mentenanță a gazonului, stâncăriilor și a substratului.

Acesta este momentul în care simțiți pentru prima dată că sunteți în natură, la dumneavoastră în grădină și e un moment unic, pe care nu îl veți uita niciodată, însă ca sentiment îl veți resimți de fiecare dată când veți fi în grădina dumneavoastră.

Iubim natura și iubim să realizăm amenajări de grădini, în Cluj – Napoca, Sibiu, Londra, Milano și oriunde își dorește cineva să aducă natura mai aproape de casă sau să amenajeze un spațiu verde.

În mod normal preferăm să amenajăm grădini de minim 400 metri pătrați și spații verzi de până la 1.000.000 de metri pătrați, dar ne plac provocările și așteptăm cu interes proiectul dumneavoastră.

Indiferent de bugetul dumneavoastră, un telefon sau un email către noi pot să vă ajute la conturarea așteptărilor legate de proiectul dumneavoastră de amenajarea grădinii. Vă invităm să vizualizați și portofoliul nostru de lucrări.