Amenajare grădini cu pergole și filigorii


Pergole și filigorii pentru grădini funcționale

Fie că aveți deja o grădină amenajată sau aveți în plan un proiect de amenajare de grădini în Cluj sau în Sibiu, unde avem și garden deschis (showroom) și puteți vizualiza o gamă variată de plante ornamentale, arbori și arbuști de grădină, pergolele și filigoriile sunt elemente care completează proiectul dumneavoastră.

O pergolă sau mai multe într-o grădină, oferă un spațiu de umbrire în zilele toride de vară, fiind un loc ideal de amplasare a unei mese, un hamac sau doar pentru a fi suport pentru plante cățărătoare. E o structură ușoarp, care se montează rapid și aduce plus valoare unei grădini amenajate de profesioniști

O pergolă poate fi amplasată cu succes și pe terasa unui apartement, sau a unui penthouse pentru a vă simți ca în curtea unei case, cu toate că sunteți pe terasa unei clădiri și aveți lumea la picioare.

În funcție de modul de amenajare al grădinii,de plantele utilizate și de amplasare putem să vă ajutăm să alegeți cea mai bună variantă din punct de vedere estetic și în bugetul dumneavoastră.

Filigoriile, denumite și foișoare, sunt construcții mai solide decât pergolele, intrând tot în categoria structurilor ușoare.

Fie că vă doriți un stil mai rustic sau unul modern, o filigorie este locul în care veți petrece cele mai frumoase momente cu prietenii sau familia, locul în care puteți amplasa un focar de grădină, adecvat acestui amplasament, o masă și poate un frigider.

sau

Filigorii

O filigorie poate deveni rapid elementul central de petrecere a timpului în aer liber, oferind și protecție față de precipitații. Ideal este să vă gândiți de la început ce fel de activități vreți să realizați în foișor, ținând cont de faptul că lucrările de adus apă, tras canalizare și energie electrică necesită deranjamente medii dacă se fac ulterior proiectării sau montajului filigoriei.

În general, le recomandăm clienților să prevadă minim o sursă de iluminat și o priză, chiar dacă pe moment numîși doresc asta, e mai simplu să fie deja trase pe poziție în cazul in care planurile se schimbă în timp.

Indiferent dacă vă doriți un model stndardizat de filigorie sau pergolă sau vă doriți un proiect unicat, adaptat design-ului grădinii dumneavoastră, noi vă recomandăm să ne contactați pentru a primi consultanță de specialitate de arhitecții noștri peisagiști, care vor scoate în evidență atât pergola sau filigoria dorită, cât și amenajarea grădinii. E păcat să nu apelați la specialiști, când vine vorba de investiții în frumos și natură, că vorbim de o grădina de 400mp sau de una de 2000 mp.

sau