AMENAJĂRI GRĂDINI ȘI SPAȚII VERZI

În Cluj-Napoca | Sibiu | Londra | Milano

Realizăm lucrări de amenajare grădini și spații verzi de la A la Z,asigurând consultanță și întreținere de specialitate.

Ne ocupam de insamantare gazon, montaj gazon rulou si lucram in stransa legatura cu producator de gazon din pepinierele importante din tara si strainatate. Sectorul de amenajari gradini si de amenajari spatii verzi l-am inceput din pasiunea pentru frumos si mediul inconjurator, din necesitatea de a ne simti utili pentru iubitorii de verde, plante si gazon.

Ne place sa facem amenajari de spatii verzi cu personal calificat si tanar. Ne place safacem amenajari de gradini cu stil si cu concepte inovatoare, modern si cu gust. Gazonul este un element de bază în orice grădină, punând în valoare aspectul ei îngrijit. Pentru gazonare, trebuie de la bun început să avem în vedere toate posibilele sale întrebuinţări, iar în funcţie de acestea vom alege soiurile de iarbă potrivite. În cazul gazonului folosit pentru joacă sau pentru practicarea sportului, ideale sunt ierburile robuste, rezistente la uzura cauzată de treceri repetate prin anumite locuri.

Dacă dorim un gazon pur decorativ, vom alege ierburi cu frunze şi tulpini subţiri, care pot de asemenea să-i ofere un grad optim de densitate/m2.

Serviciile noastre de amenejări

Însămânțare gazon

Modalitatea cea mai simplă şi cu costuri puţine pentru însămânţarea unui covor de iarbă este însămânţarea directă. Cu această metodă, covorul verde se obţine în urma unor operaţiuni delicate, precum încolţirea seminţelor şi răsărirea plantulei. Pentru a scurta cât mai mult această etapă şi pentru a o lipsi de riscuri, este esenţială alegerea unei perioade de însămânţare adecvate.

Hidroînsămânţarea este o tehnică de realizare a covorului de iarbă care prevede aplicarea pe teren a unui amestec de fluid alcătuit din seminţe, substanţe de fixare, pături de bălegar şi fertilizanţi. Această tehnică se bazează pe folosirea mijloacelor mecanice specializate, prevăzute cu cisterne, agitatori, sisteme de pompare şi stropire (irigare) prin care se realizează pregătirea, transportul şi aplicarea prin pulverizare a amestecului.

Montare rulouri de gazon natural

Sistemul cel mai rapid şi mai eficient pentru realizarea unui covor de iarbă este reprezentat de sădirea unui covor verde precultivat, comercializat de regulă sub formă de sul (în diferite situaţii, din motive tehnice sau economice, sunt valabile şi alte tipuri de sădiri).

Succesul crescător a tehnicii de sodding sau a transplantului covorului de iarbă precultivat îşi are fundamentele în dificultăţile ce apar la diferite nivele la sădirea covorului de iarbă prin metodele descrise anterior. Ca un prim avantaj pentru utilizatorul final, operaţiunile delicate de propagare şi apărare fitosanitară sunt transferate sub controlul direct al Eco Garden Construct, care pe lângă faptul că adoptă o gestionare profesională a tuturor aspectelor, dispune de cele mai bune sisteme mecanizate specializate, în măsură să furnizeze standarde crescute de proces şi produs.

Realizare amenajări cu alei și pavaje

Nicio grădină sau spaţiu public nu este complet fără aleile pe care să ne plimbăm în voie, savurând momentele de linişte şi admirând natura din jurul nostru. Realizarea unei alei presupune multe etape, cum ar fi încadrarea stilului în contextul architectural, identificarea traseului de parcurs, schiţa de bază a viitoarelor trasee și alcularea suprafeţelor.

Alegerea materialelor: lemn tratat, pavaj, piatră, sort etc. Atenţie: Evitaţi materialele a căror suprafaţă (prin şlefuire sau cu timpul) devine alunecoasă (ex. gresie, faianţă, marmură etc) reprezintă nul din cei mai importanți pași, deoarece afectează atât modul în care se va prezenta întreaga grădină din punct de vedere estetic, dar și lucrările ce trebuiesc realizate, cum ar fi excavarea şi realizarea fundaţiei, pregătirea bordurilor, pregătirea substratului de pământ și agregate, aşezarea materialelor alese, nivelarea şi umplerea rosturilor și nu în ultimul rând finisarea.

Sisteme de încălzire prin degivrare

Sistemul pentru topirea gheţii şi zăpezii operează complet automat. Senzorii săi termici detectează schimbările de temperatură şi umiditate, închizând sau deschizând sistemul în funcţie de necesitate, ceea ce asigură un consum redus de energie electrică. Suprafeţele astfel protejate nu mai necesită împrăştierea de sare sau folosirea uneltelor de deszăpezire.

Sistemul este aplicabil pentru suprafeţe cum ar fi asfaltul, betonul şi plăcile ceramice. Cele mai folosite aplicaţii ale sistemului pentru topirea gheţii şi zăpezii sunt parcările auto, rampele de acces, terasele, treptele la exterior, platformele de încărcare şi podurile. Vă recomandăm cablul de încălzire controlat de un termostat inteligent în funcţie de dimensiunea instalaţiei. Puterea instalată va fi determinată în funcţie de condiţiile meteo locale

Realizare sisteme de drenaj

Reţeaua de drenuri reglează umiditatea solului, preluând excesul de apă de la irigare sau de la ploaie şi ajută, prin irigare subterană, la mari economii de apă în perioadele de secetă. Ea este alcătuită din ţevi cu diametrul de 10 cm, perforate pe întreaga suprafaţă, striate şi flexibile, îngropate în pământ la o adâncime de 40-50 cm, dispuse pe orizontală, la acelaşi nivel, acoperite cu o ţesătură (geotextil) pentru a nu se colmata în timp. Datorită structurii sale, ţeava de dren măreşte de 3 ori viteza de absorbţie a apei, care este disipată şi în lateral, nu numai în jos.

Reţeaua de drenuri poate fi racordată la canalizarea locală (daca există), la puţul din curte sau la o groapă de colectare. Dacă nu există canalizare, vor fi adăugate ţevi de dren până la atingerea unei lungimi suficiente, iar apa în exces va fi recirculată către rădăcinile plantelor şi gazonului, realizându-se astfel irigarea acestora direct din subteran.

Iluminat exterior

Sisteme de iluminare şi instalaţii electrice de grădină

Instalaţia electrică a grădinii este formată din lămpi (pitici, stâlpi şi proiectoare) şi prize. Lămpile pot fi acţionate de la întrerupătoare, prin senzori (de crepuscul sau de mişcare) sau prin telecomandă.

Instalaţia electrică a grădinii trebuie concepută odată cu instalaţia electrică a casei, prin includerea în tabloul general de siguranţe a cinci siguranţe cu disjunctor alocate grădinii (două pentru prize, două pentru lumini şi una de rezervă). La siguranţele pentru lumini de la tabloul electric general se leagă întrerupătoarele şi comutatoarele care vor acţiona circuitele de lumină din grădină şi din întrerupătoare se iese cu firele electrice în grădină, de unde se va face conexiunea cu cablurile electrice care vor fi trase prin pământ.

Iazuri, lacuri și cascade

Elementele de decor ce necesită apă sunt lucrări care cer experienţă şi mult bun gust, pentru că trebuie încadrate perfect în spaţiul dorit şi cu efectul scontat.

Iazurile, lacurile și cascadele amenajate în grădini sunt elemente centrale în general și conferă o alură interesantă întregului amenajament. În funcție de preferințele clientului, combinate cu experiența și expertiza noastră, de fiecare dată obținem un efect de WOW din partea beneficiarilor, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să fim mândri că aducem visele la realitate, transformând idei și așterptări în elemente palpabile.

Pentru a vedea mai multe detalii despre acest tip de lucrări minunate, vă rugăm să consultați și pagina dedicată, prin butonul de mai jos.

Construcție de piscine

Asemenea altor elemente care ne înfrumuseţează viaţa şi curtea, piscina este un spaţiu care ne completează stilul de viaţă.Designul şi utilitatea sunt importante, dar secretul unei piscine impecabile ţine de racordurile şi instalaţiile de filtrare şi curăţare folosite. Una din problemele majore ale piscinelor este apariţia algelor.

Algele sunt microorganisme de natură vegetală care asigură un mediu nutritiv pentru bacterii. Pentru o calitate perfectă, igienică a piscinei, este importantă menţinerea fără alge a apei şi a tuturor suprafeţelor. Nu este întotdeauna posibilă eliminarea algelor cu ajutorul clorului, pentru că algele pot deveni rezistente la clor. Mai ales piscinele exterioare necesită un tratament suplimentar de prevenire şi eliminare a algelor. Pentru acesta se pot utiliza produsele speciale de protecţie împotriva algelor.

Realizare locuri de joacă

Un copil care descoperă lumea din jur prin joacă înţelege mai repede şi mai uşor ce îl înconjoară şi îl va include logic în acţiunile sale viitoare. Produsele noastre de înaltă calitate, armonios integrate în mediul care le înconjoară, fabricate din materiale bine alese, fac din locurile de joacă un univers magic în care copiii se pot juca în siguranţă. Locurile de joacă proiectate de Eco Garden Construct sunt dotate cu accesorii sigure şi durabile în timp, realizate astfel încât să ofere protecţie celor mici. T

Toate locurile de joacă şi accesoriile corespund normelor europene EN 71-1,2,8 fiind dotate cu componente care contribuie la siguranţă, cum ar fi: ancore speciale, mânere şi protecţii pentru asamblări, accesorii din materiale ce împiedică rănirea accidentală. În plus, gama largă de accesorii oferă posibilitatea unor activităţi diversificate, stimulând creativitatea şi buna dispoziţie a prichindeilor.

Realizare stâncării

Rocile pot determina caracterul special al unui tip de grădină, în general de mică întindere -grădina alpină. De obicei, alpinăriile nu sunt de sine stătătoare, ci ele reproduc la scara mică peisaje cu roci care sunt asociate cu vegetaţie specifică, sugerând o scenă montană dintr-o anumită zonă geografică. Pentru un alpinariu, microrelieful constă în coline inegale şi văi, permiţând realizarea de compoziţii etajate, care pot cuprinde şi un izvor sau o cădere mică de apă, continuată cu un pârâiaş (apa poate fi recirculată prin pompare). O atenţie deosebită se acordă armoniei în volumetria ansamblului şi poziţionării rocilor.

Pentru stabilitatea ansamblului, rocile aparente se încastrează în pământ, puţin în contrapantă, neregulat etajate; diferitele niveluri decalate se sprijină unele pe altele şi chiar se consolidează cu beton.De asemenea, se are în vedere înclinarea în contrapantă a feţei superioare a rocilor care susţin volumele de pământ destinate plantelor, în scopul receptării apei din precipitaţii pentru prevenirea eroziunii.

Încălzire terenuri sportive

În trei săptămâni de la instalare, gazonul este gata de joc! Cu cablurile de încălzire instalate sub gazonul terenurilor de fotbal sau golf, solul poate fi încălzit, iar creşterea ierbii poate începe de la începutul primăverii. Suprafaţa va fi gata cu două luni mai devreme faţă de terenurile neîncălzite. Mai mult, sezonul poate fi prelungit toamna, atunci când se poate prelungi astfel creşterea gazonului. Instalarea cablurilor se poate realiza atât în momentul instalării unui gazon nou, dar şi pentru straturi de iarbă deja existente, prin îngroparea cablurilor în pământ.

Pentru stadioanele mari, puterea necesară alimentării cablurilor poate fi uşor accesată. În mod normal, sistemele de nocturnă sunt prezente şi folosite numai în momentul folosirii terenului. Este simplu de modificat instalaţia electrică astfel încât să poată fi accesată puterea necesară pentru utilizarea cablurilor de încălzire în momentul în care nu este utilizată instalaţia de nocturnă.

Lucrări de terasare

Eco Garden Construct execută terasări cu utilaje proprii, evacuare pământ şi materiale rezultate în urma terasărilor şi a decopertărilor spaţiilor amenajate.

De asemenea efectuam transporturi de pamant fertil, nisip si sort de diferite categorii la locatiile cerute. Evacuam resturi vegetale si nevegetale.

Procuram la comanda materiale necesare pentru gradinii: pamant fertil, sol aluvionar, piatra grosiera, piatra de cariera si balastiera, agregate de balastiera, nisip si sort de diferite categorii.

Indiferent de tipul de plante și cât de pretențioase par, avem soluții și parteneri prin care putem să transformăm orice vis de amenajare de grădini și spații verzi în realitate.